Sport

België klopt Brazilië met 2-1 in kwartfinale WK voetbal

België heeft bij het WK in Rusland een grote stunt uitgehaald. De ploeg van bondscoach Roberto Martinez schakelde in de kwartfinales titelkandidaat Brazilië uit. De Rode Duivels versloegen de vijfvoudige wereldkampioen in Kazan met 2-1. Bij de rust leidde België al met 2-0 dankzij treffers van Fernandinho (eigen doel) en Kevin De Bruyne.

Voor Brazilië kwam invaller Renato Augusto een kwartier voor tijd tot scoren. Ondanks enkele grote kansen wilde de gelijkmaker niet vallen in het zware slotoffensief.

Lees ook: Belgen bereiden zich voor op WK-kwartfinale tegen Brazilië

België bereikte voor de tweede keer in de WK-historie de halve finales. In 1986 eindigden de Belgen als vierde. Voor Brazilië was het de derde keer in de laatste vier WK’s dat de kwartfinales het eindstation waren. In eigen land in 2014 belandde de Zuid-Amerikaanse voetbalnatie op de vierde plek, na een nederlaag tegen Oranje in de strijd om het brons.

Ongeloof bij de Brazilianen

Terwijl de Belgen hun overwinning vieren, heerst er bij de Brazilianen groot ongeloof. “Ik ben gewoon f*cking boos! Echt boos, meneer. Ik had echt niet verwacht dat Brazilië zou verliezen,” aldus een zwaar teleurgestelde fan. Andere fans reageren meer gelaten: “Het is maar een spel. We hebben ons best gedaan.”

Dinsdag speelt België in Sint-Petersburg de halve finale Frankrijk, dat Uruguay met 2-0 versloeg.

Lees hier alles over het WK in Rusland

ANP / Redactie