Sport

Belgen bereiden zich voor op WK-kwartfinale tegen Brazilië

Onze zuiderburen bereiden zich voor op de spannende kwartfinale tegen Brazilië, vrijdagavond op het WK voetbal in Rusland. Een overwinning zou een plek in de halve finale betekenen en daarmee staat er grote druk op de Belgen.

In Café De Pepel in Maastricht, op zo’n 250 meter van de Belgische grens, wordt de wedstrijd vrijdag met argusogen gevolgd. Het café is dit WK helemaal toegeëigend door de Belgen. Of, zoals kroegbaas Mark Gulikers het zegt: “We hebben tijdens het toernooi de grenspalen een stuk verschoven”. Hij verwacht grote drukte vrijdag en hopelijk ook een groot feest vanavond.

Fans van de Rode Duivels zijn er in ieder geval helemaal klaar voor. Ze krijgen extra steun van een enkele Nederlander in het grensgebied: “Het is vanzelfsprekend dat als Nederland er niet bij is, dat we dan voor onze buren zijn.”

Zelfverzekerd Brazilië zit klaar

Ook de Brazilianen maken zich op voor de kwartfinale. Van enige twijfel over een zege op de Belgen is geen sprake. “We zijn veel zelfverzekerder dit jaar, want we hebben veel meer ervaring dan vier jaar geleden en we zijn met veel dezelfde spelers.”

De WK-kwartfinale tussen België en Brazilië begint vrijdagavond om 20:00 uur.