Opmerkelijk

Opa in Egypte geboren 'verrasbaby' Yassin creëert in allerijl babykamer

Stel, je bent als 18-jarig meisje op vakantie in Egypte, voelt je niet lekker, gaat naar de badkamer… en bevalt onverwacht van een kindje.

Lees ook: Rotterdamse bevalt onverwacht in Egypte, baby mag Nederland niet in

Het overkwam Britt van Baarlen uit Rotterdam anderhalve week geleden. Haar moeder en kersverse oma, Sylvia, is nu bij haar dochter in het Afrikaanse land, maar de baby mee terug naar Nederland krijgen is nog wel een dingetje.

‘Emotioneel gebeuren’

Ronald van Baarlen, de kersverse opa, is in Nederland achtergebleven en druk bezig met de kinderkamer. Hij moet nog erg wennen aan het ‘opa-schap’. “Ik dacht dat ik helemaal gek werd, toen werden we ineens van de ene op de andere minuut opa en oma!”

Sylvia kan donderdag bij de Nederlandse ambassade de nooddocumenten ophalen en daarna kunnen ze allemaal terug naar Nederland. Hij kan niet wachten tot hij zijn spiksplinternieuwe kleinzoon in zijn armen kan sluiten. “Dat wordt dadelijk wel een emotioneel gebeuren als ze thuiskomen denk ik, ja. Ik kan zeker niet wachten, het liefst haal ik ze vanmiddag nog op, maar helaas dat gaat nog even duren.”