Terug

Volg Hart van Nederland

Verstoten ouder Patrick loopt uit protest naar Kinderbescherming: 'Kinderen moeten beide ouders kunnen zien'

nieuws

1 sep 2019, 22:31

Voor het derde jaar loopt Patrick Damhuis van zijn woonplaats Enschede naar de Raad van Kinderbescherming in Den Haag. Hij wil met zijn wandeltocht aandacht vragen voor ouderverstoting. Patrick mag zijn kinderen al jaren niet of sporadisch zien. Maar hij is niet de enige die hiermee te maken heeft. Elk jaar hebben 16.000 kinderen geen of weinig contact met een van de ouders. Dat heeft deels te maken met ex'en die de kinderen beïnvloeden maar ook het huidige rechtssysteem werkt niet mee.

'Kind moet beide ouders zien'

De ene ouder, in 85 procent van de gevallen is het vaak de moeder, probeert bewust of onbewust het kind zodanig te beïnvloeden dat de band met de andere ouder verbroken wordt. Niet alleen de ouders lijden, maar vooral ook het kind en niet te vergeten grootouders en andere familieleden. Volgens Patrick luisteren rechters en instanties zoals jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming niet goed naar alle partijen. Ze laten te vaak het kind beslissen die dan al beïnvloed is door een ouder. Het kind kan geen evenredige beslissing maken en zou daarbij moeten worden geholpen. "Het is van groot belang dat een kind allebei de ouders ziet."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.