112

Boa's belaagd door groep jongeren bij het strand van IJmuiden

Op het Kleine Strand bij IJmuiden zijn donderdag aan het einde van de middag meerdere boa’s belaagd. Eén handhaver raakte daarbij gewond in het gezicht en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie heeft twee verdachten aangehouden.

Volgens de IJmuider Courant probeerde een jongen vanaf de pier van de jachthaven op ‘t Kwelderpad in het water springen. Handhavers hielden de jongen aan, maar hij wist te ontkomen en rende terug naar zijn vriendengroep. Toen de boa’s hem daar opnieuw wilden aanhouden, ontstond een handgemeen waarna een van de handhavers in het gezicht zou zijn geslagen.

De politie kan dit verhaal donderdagavond nog niet bevestigen.

Beelden mishandeling opgedoken

Op Dumpert is een video opgedoken van de vermeende mishandeling. Op de beelden is te zijn hoe een grote groep jongeren op intimiderende wijze achter twee boa’s aan loopt. De handhavers worden geduwd en uitgescholden. Een van de jongeren deelt een klap uit aan een van de boa’s. Wanneer een toegesnelde politieagent zijn wapenstok trekt, zet een deel van de groep het op een lopen.

Drukte op de stranden

Door het mooie weer was het deze Hemelvaartsdag erg druk op het strand. Op verschillende plaatsen moesten handhavers ingrijpen en verschillende toegangswegen naar de stranden werden afgesloten.

Lees ook: Corona of niet: Nederlanders massaal naar het strand, toegangswegen afgesloten vanwege drukte

Beeld: HFV Photo Services