112

Dochter van aangereden vrouw (79) Breda: 'Deze persoon heeft echt een hel doorstaan'

Anette van Uytrecht, de dochter van de 79-jarige vrouw die zondagavond werd aangereden in Breda en zwaargewond op straat werd achtergelaten, kan nog altijd niet bevatten wat haar moeder is aangedaan. “Ik dacht: ik slaap nog, dit kan niet. Dit kan gewoon niet.”

We spreken Anette bij het Erasmus MC in Rotterdam, waar haar moeder na het ongeval is opgenomen. “Ze is vanmorgen geopereerd”, vertelt Anette. “Ze had ernstige bloedingen. Daar zijn ze een aantal uren mee bezig geweest om die te stoppen, de eerste nacht na het ongeval.”

Geopereerd

De bejaarde vrouw brak door de aanrijding haar oogkas en haar bekken, die dinsdagochtend samen onder één narcose zijn geopereerd. “Dat is schijnbaar heel goed gelukt, voor zover dat mogelijk is”, aldus Anette. “De arts heeft hoop en verwacht eigenlijk dat ze met goede revalidatie weer zou kunnen lopen.”

Lees ook: Dochter aangereden vrouw (79) Breda vol onbegrip: ‘Onbegrijpelijk dat je iemand zoiets aan kunt doen’

Haar moeder heeft daarvoor nog wel een lange weg te gaan. “Ze zit onder de slangen. Meer dan tien slangen heb ik gezien denk ik. Ik heb nog nooit zoveel slangen aan iemand gezien”, vertelt Anette aangeslagen. “Overal zit nog restjes bloed: in haar mond, overal. Het is afschuwelijk. Deze persoon heeft echt een hel doorstaan.”