112

Dochter aangereden vrouw (79) Breda vol onbegrip: 'Onbegrijpelijk dat je iemand zoiets aan kunt doen'

Anette van Uytrecht, de dochter van de 79-jarige vrouw die zondagavond werd aangereden in Breda, kan nog steeds niet geloven wat haar moeder is aangedaan. De automobilist is na de aanrijding doorgereden en liet Anettes moeder zwaargewond achter.

De politie heeft maandag videobeelden vrijgegeven waarop het schokkende voorval te zien is. “Het idee dat ze je moeder gewoon laten liggen en wegrijden. Deze persoon heeft zeker geweten wat er aan de hand was, als ik het filmpje zo zie”, stelt een aangeslagen Anette. “En dan toch besluiten om door te rijden en zich nog steeds niet te melden. Dat is gewoon onbegrijpelijk. Het is echt, écht onbegrijpelijk. Dat je zoiets iemand aan kunt doen.”

Terug naar Nederland

Ze hoopt dat de dader zich snel aangeeft bij de politie:. “Het kan niet zo zijn dat je nu vrolijk verder rondloopt. Jij moet ook met een enorme schrik of onrust zitten”, richt ze zich tot de dader. “We willen gewoon heel graag dat diegene de verantwoordelijkheid op zich neemt. En die kant van het verhaal horen.” Anette is momenteel nog op vakantie in Spanje. Ze keert dinsdag terug naar Nederland.

Lees ook: VIDEO: Man rijdt bejaarde vrouw (79) achter rollator aan en rijdt door

Maandag heeft ze al geprobeerd om terug te komen, maar dat was helaas op geen enkele manier mogelijk. “Ik heb haar al heel even gesproken, maar ik kan niet wachten om haar te zien. Ik wil gewoon terug. Ik wil gewoon bij haar zijn” aldus Anette.