Terug

Volg Hart van Nederland

1 april! De leukste grappen van vandaag op een rij

1 april! De leukste grappen van vandaag op een rij

nieuws

1 apr 2023, 13:58

Een rotonde voor Formule 1-races, vliegtickets naar de maan en een geurherkenningsapp die drugslocaties kan opsporen: ook dit jaar heeft 1 april weer een stroom van grappen opgeleverd. Hieronder lees je een selectie.

Rotonde in de Formule 1

Advies- en ingenieursbureau Prommenz zegt de afgelopen periode te hebben gewerkt aan de "allereerste rotonde in de Formule 1". Volgens Prommenz bevordert de rotonde de verkeersveiligheid en geeft het de coureurs de mogelijkheid om tegenstanders "op een geheel nieuwe manier in te halen. Hierdoor worden de races nog spectaculairder".

Alcoholverbod voor liften

Het Liftinstituut komt daarnaast met een alcoholverbod voor liften. "Vanaf die datum is het niet meer toegestaan om de lift te betreden met een alcoholpromillage hoger dan 0,5. Dit komt overeen met ongeveer twee glazen." Volgens het Liftinstituut komt het regelmatig voor dat bijvoorbeeld bewoners van studentencomplexen onder invloed gaan springen in de lift, wat leidt tot liftopsluitingen.

Dropliefhebber?

Goed nieuws voor dropliefhebbers. Dropmerk Venco zal binnenkort een nieuw product aan hun assortiment toevoegen, namelijk pasta voor op brood, maar dan met de smaak van drop.

Over een 1 aprilgrap die juist geen 1 aprilgrap blijkt te zijn, maakte Hart van Nederland eerder deze video:

'Witte kerst' op 1 april: Kampen is omgetoverd tot kerstmarkt
2:05
'Witte kerst' op 1 april: Kampen is omgetoverd tot kerstmarkt

Pedagogische robots

Beroepsvereniging in de kinderopvang PPINK heeft een oplossing gevonden voor het personeelstekort in de sector, namelijk pedagogische robots. De robots gaan meer dan 10 uur mee en gezichtsherkenning is inbegrepen. "Om een lang verhaal kort te maken: we zijn momenteel de laatste programmeerfoutjes aan het corrigeren", zegt de directeur van PPINK. Zo rapt de robot voor de buitenschoolse opvang nog met scheldwoorden.

Wonen in een dinosauriërnest

De Universiteit Leiden heeft nieuw onderzoek aangekondigd naar dinosauriërs, waarbij twee onderzoekers voor drie maanden in een nagebouwd nest van de oviraptor gaan wonen. Dit was een dinosauriër met een snavel en veren die lijkt op een vogel. De twee onderzoekers zullen hun eigen eten bij elkaar moeten zoeken in het wild en om de beurt eieren uitbroeden. "Het is duidelijk dat het grote publiek dinosaurussen relevant en belangrijk vindt. Als faculteit kunnen we dit niet langer negeren."

Vliegtickets naar de maan

CheapTickets.nl biedt vanaf het voorjaar van 2024 vliegtickets naar de maan aan voor de 'gewone burger'. Voor prijzen vanaf 35.670 euro kunnen mensen in de New Shepard plaatsnemen, die bestaat uit een draagraket en een capsule voor zes mensen. "Passagiers worden voorbereid en getraind, maar er gaan geen professionele astronauten mee."

Nonsans-masker

Ouders die pretpark Duinrell bezoeken moeten vanaf vandaag verplicht een masker op dat hard gegil omzet in dierengeluiden. "Goed nieuws voor alle kinderen die vinden dat hun vader en moeder altijd veel te hard gilt in de achtbaan. Wij hebben namelijk de oplossing voor gillende ouders: het Nonsans-masker."

Geurherkenningsapp

Een geurherkenningsapp voor het opsporen van drugslocaties en -dumpingen komt binnenkort beschikbaar, zo meldt het interventieteam Noord-Limburg. Zo kunnen burgers de politie en de gemeentes gaan helpen in de strijd tegen ondermijning. Via de app kunnen ze melding doen als ze de drugslocatie vinden. Ryan Palmen, burgemeester van Horst aan de Maas en portefeuillehouder Veiligheid Regio Deal Noord-Limburg, benadrukt dat de veiligheid van de melders wordt gegarandeerd.

Speciale vogel

Ook in de huiskamers worden 1 aprilgrappen uitgehaald. Zo heeft een school een speciale huiswerkopdracht bedacht waarbij kinderen door het maken van opvallende lokgeluiden een speciale vogel kunnen spotten. De zeldzame vogel is enkel en alleen op 1 april te zien, dus het is aan te raden om iemand in de buurt het te fotograferen of filmen.

Nog niet genoeg van die 1 aprilgrappen? Hart van Nederland maakte eerder dit artikel over meer bedrijven die zaterdag mensen proberen in de maling te nemen.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.