Terug

Volg Hart van Nederland

Douanekat en pepperoni-glijmiddel: dit zijn de leukste 1 aprilgrappen tot nu toe

nieuws

30 mrt 2023, 16:56

Opgelet: het is weer bijna 1 april. Dé dag waarop de helft van ons land de andere helft probeert voor de gek te houden. De ene keer met een simpel grapje ("je veter zit los"), de andere keer met uitgebreider repertoire of heel uitvoerige practical jokes.

Met nog een paar dagen te gaan, verschijnen online alvast wat geintjes. We hebben een paar 'nieuwtjes' voor je verzameld, ervan uitgaande dat die niet serieus bedoeld zijn. Of het ook echt 1 aprilgrappen zijn, gaan we zaterdag meemaken.

Deze baan is niet voor de poes

Dit willen we allemaal wel zien gebeuren en eerlijk is eerlijk: de door de douane geplaatste foto van de kat met zijn kleine hesje is natuurlijk fantastisch.

Pepperoni op je worst

Erotiekketen Easytoys en pizzaketen New York Pizza bundelen de krachten. Wie namelijk onder de lakens wat nieuwe smaken glijmiddel wil uitproberen, kan uitkijken naar drie nieuwe edities:

Carnaval Dancefestival

Eindelijk zijn we van die oorwurm uit de Efteling-attractie Carnaval Festival verlost. De attractie krijgt namelijk een flinke update: er is nieuwe muziek gemaakt door DJ-duo Lucas & Steve. Ook zal de rit veel sneller gaan verlopen, want bij dancemuziek hoort nou eenmaal een hoger tempo...

Het attractiepark zal in ieder geval waarschijnlijk een hoop mensen blij maken als het deuntje 'taa tata taa tata tatata' niet meer te horen zal zijn. En wellicht ook wat medewerkers.

Over een 1 aprilgrap die juist geen 1 aprilgrap blijkt te zijn, maakte Hart van Nederland eerder deze video:

'Witte kerst' op 1 april: Kampen is omgetoverd tot kerstmarkt
2:05
'Witte kerst' op 1 april: Kampen is omgetoverd tot kerstmarkt

Moeder aller grappen

Winkelketen Coolblue is al van de woordgrappen (die op de bestelbussen kennen we nu wel...), maar ook van een grapje rond 1 april zijn ze niet vies:

Voor wie de grap niet helemaal snapt: misschien moet je je ouders, bijvoorbeeld je moeder, even om uitleg vragen.

Wat een zonzin

En vanuit het Drentse Zuidlaren komt ook een bijdrage: draaiorgel 'het Zonnetje' heeft een primeur te pakken, want het is het eerste draaiorgel ter wereld dat op zonne-energie zal... draaien:

Je raadt het al: aanstaande zaterdag zal hij voor het eerst zijn klanken ten gehore brengen in het centrum van Leek. Nu maar hopen voor de draaiorgelklankhaters (drie keer woordwaarde bij Scrabble) dat de zon niet schijnt die dag...

Elkaar een poets bakken is niet iets van de laatste jaren, wereldwijd zijn we er dol op. Maar waar komt 1 april als grappendag nou vandaan? Dat is dus een beetje een lastige vraag, want er is niet één enkele verklaring voor.

Wel blijkt het al een oudere bezigheid, sommige bronnen beweren namelijk dat dit de verklaring is: in de 16e eeuw werden er festivals gehouden, 'het feest van de zotten'. Je hoeft vast niet lang na te denken om te beseffen dat er tijdens zo'n feest veel geintjes werden uitgehaald.

In Nederland slaan we altijd lekker aan op de volgende verklaring: de grappen en grollen zouden zijn begonnen tijdens de inname van Den Briel door de Watergeuzen in 1572. Iedereen kent namelijk het volgende gezegde wel: Op 1 april verloor Alva zijn bril. Alva was de Spaanse generaal die betrokken was bij de verovering van Den Briel op 1 april 1572. Hij verloor de controle over de stad. Gaat er al een belletje rinkelen? Op 1 april verloor Alva DEN BRIEL".

Maar een goede woordgrap ten spijt: dit kan niet de reden zijn dat we op die dag massaal grappen bij elkaar uithalen. Want de eerste 1 aprilgrappen staan namelijk al opgetekend in een Franse tekst... in 1508.

Foto bovenaan dit artikel: Douane

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.