Terug

Volg Hart van Nederland

Checklist: dit moet je weten als je gaat feesten tijdens ADE

Ontspanning

17 okt 2018, 16:12

Het Amsterdam Dance Event (ADE) gaat woensdag weer van start. Het evenement trekt jaarlijks bijna een half miljoen danceliefhebbers, dj's, platenbazen en andere mensen uit de muziekindustrie naar de hoofdstad. Naast alle conferenties en workshops draait ADE vooral ook om de feestjes. Wij geven je tips, zodat je onbezorgd uit je plaat kunt gaan.

Drank en drugs

Tijdens ADE gebruiken veel mensen drugs. Sommige mensen drinken alcohol, andere mensen gebruiken liever XTC. Zorg bij alles wat je gebruikt, dat je het met mate doet en dat je weet waar je aan begint. Unity heeft een super duidelijke video gemaakt over verantwoord feesten:

Let vooral hier op:

• Laat je drugs testen: dat kan bijvoorbeeld bij het extra testpunt dat Unity tijdens ADE runt

Lees jezelf vooraf in, zodat je weet wat er gaat of kan gebeuren

• Als je je niet goed voelt, of iemand anders ziet die niet lekker gaat: ga naar de EHBO of iemand van de beveiliging of ander personeel

• Unity heeft ook een aparte pagina voor ADE, waar je alles rustig na kan lezen

• Drink genoeg water, maar niet te veel

Gehoorbescherming

Om zo lang mogelijk van muziek te kunnen blijven genieten, is het belangrijk om oordoppen te dragen. Doe je dat niet, dan loop je de kans last te krijgen van oorsuizen. Meer dan een miljoen Nederlanders heeft daar last van.

Gehoorbescherming is dus een waardevolle investering en niet duur. Je zou kunnen kiezen voor de goedkope, gele wegwerpdopjes, maar voor een paar euro meer heb je professionele gehoorbescherming die je ook kunt hergebruiken.

“Ben je oké?”

Seksueel ongewenst gedrag komt helaas ook vaak voor tijdens feestjes en festivals. Als je een situatie niet vertrouwt, vraag dan aan die persoon: “Ben je oké?” Op de site www.benjeoke.nl staan filmpjes en tips die je kunnen helpen om uitgaan voor iedereen veilig en leuk te houden.

Uitverkocht?

Tijdens ADE krijg je de kans op grote namen te zien draaien in een vrij intieme setting. Veel feestjes zijn dan ook erg populair en snel uitverkocht. We gaan er vanuit dat je al bijtijds je tickets hebt gekocht. Nog geen tickets gekocht? Doe dat dan zo snel mogelijk!

De beste manier is via de officiële ticketloketten. Feestje uitverkocht? Neem dan even een kijkje op TicketSwap, een betrouwbaar loket om 'tweedehands' tickets van anderen over te nemen, tegen een redelijke prijs. Bovendien loop je daarbij geen risico om opgelicht te worden.

Taxi naar huis

Na afloop van een feestje wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk naar huis en lekker je bed in. Om veilig thuis te komen wanneer je onder invloed bent, is het wellicht slim om een taxi te nemen.

In Amsterdam kun je kiezen voor een Uber, maar je zou ook kunnen kiezen voor ViaVan. Je wordt dan opgepikt door een busje dat je (in sommige gevallen) deelt met anderen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.