Terug

Volg Hart van Nederland

Zwarte zwaan op brute wijze doodgeknepen door dronken jongeren

Dieren

25 apr 2023, 11:27

Buurtbewoners rond de Snelliuslaan in Badhoevedorp zijn woest. Vrijdagavond hebben twee jongeren een geliefde zwarte zwaan uit het lokale watertje doodgeknepen. "Te walgelijk voor woorden."

De buurt is in shock door het zinloze geweld. Verschillende bewoners zagen twee jongens de hele middag bij het water zitten. "De gasten waren helemaal lam. Toen zag ik die gek het water ingaan", vertelt getuige Marga aan Hart van Nederland. "De zwaan kon eerst wegkomen, maar toen had hij het dier te pakken. Eerst de nek, toen de vleugels."

Volgens de buurtbewoner Lynda is de zwaan uiteindelijk doodgeknepen en vervolgens in het water gesmeten om af te drijven. Hierna is de politie gebeld:

Zwarte zwaan op brute wijze doodgeknepen door dronken jongeren
2:07
Zwarte zwaan op brute wijze doodgeknepen door dronken jongeren

Zondag is ook de regionale Dierenambulance Haarlem gekomen om het beestje op te halen. De buurtbewoners hopen dat de daders snel worden gepakt en gestraft.

De politie is bekend met het verhaal van de meldster. "We zijn ter plaatse geweest, maar we hebben niemand aangetroffen", bevestigt de woordvoerder aan Hart van Nederland. "Bij tips mogen mensen contact opnemen."

Tamme zwaan

De zwaan was erg geliefd bij de buurt. "Het was een tamme zwaan en had zoveel vertrouwen in de mens. Dit was een zwaan die bij Badhoevedorp hoorde", omschrijft buurtbewoner Corry. Het maakt ook veel los bij Marga. "Het beeld is echt niet leuk, Corry en ik hebben er niet van kunnen slapen. Ik ben totaal verbouwereerd. Dit doe je gewoon niet."

Foto: Henk Bakker

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.