Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: Nog niet eerder zoveel wolven tegelijk gespot in Nederland

Dieren

4 mrt 2023, 12:59

Unieke beelden vanaf de Veluwe. Een wildcamera spotte in het noordelijke deel van het natuurgebied een roedel van zeker elf wolven. Een unieke gewaarwording, niet eerder lieten zoveel wolven zich tegelijk filmen in ons land, zegt Glenn Lelieveld van het Wolvenmeldpunt tegen Hart van Nederland.

Volgens Lelieveld heeft de gespotte roedel al een tijdje de Noord-Veluwe als territorium. Op de beelden is te zien hoe de roedel wolven van links naar rechts langs de wildcamera trekt. Lelieveld laat weten dat de dieren het erg prettig hebben in ons land. "Het moeten de ouders zijn met hun welpen van afgelopen twee jaar. Het is positief dat er 11 wolven zijn, dat laat zien hoe erg gezond ze zijn en goed de Veluwe voor ze is."

Pubers

Uiteindelijk zal de roedel kleiner worden. De wolven die bijna twee jaar zijn komen in hun pubertijd en zullen wegtrekken van de groep.

Wolven zorgen voor veel overlast. Op de A2 bij Vught is vrijdagochtend nog een wolf doodgereden. Ook willen provincies de wolf gaan weren, om aanvallen op schapen te stoppen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.