Terug

Volg Hart van Nederland

Wolven beschieten met paintballgeweer mag voorlopig nog niet, vindt rechter

Wolven beschieten met paintballgeweer mag voorlopig nog niet, vindt rechter

Dieren

13 juli 2023, 10:41

Gelderland mag in elk geval tot eind juli nog niet met een paintballgeweer op een wolf schieten. De voorzieningenrechter in Utrecht heeft daarvoor donderdag een ordemaatregel getroffen.

De provincie had dierenrechtenorganisatie Faunabescherming laten weten dat het paintballgeweer vanaf 14 juli gebruikt zou kunnen worden "als zich een situatie voordoet dat ingrijpen noodzakelijk is". Maar de rechter vindt dat daarover eerst een nieuwe rechtszitting gehouden moet worden.

Wolven laten zich geregeld zien in Gelderland. Bijvoorbeeld hier, als hij een dutje aan het doen is in iemands achtertuin:

Wolf doet dutje in achtertuin in Doetinchem
1:55
Wolf doet dutje in achtertuin in Doetinchem

De Faunabescherming had om de ordemaatregel gevraagd om te voorkomen dat de provincie vanaf vrijdag op een wolf in Het Nationale Park De Hoge Veluwe zou gaan schieten.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.