Terug

Volg Hart van Nederland

Dolfinarium in rouw gedompeld na overlijden walrus Olga: 'Lastige keuze gemaakt'

Dolfinarium in rouw gedompeld na overlijden walrus Olga: 'Lastige keuze gemaakt'

Dieren

19 okt 2022, 19:20

Walrus Olga is dinsdagmiddag op 40-jarige leeftijd in het Dolfinarium overleden. Dat laat het zeezoogdierenpark uit Harderwijk weten op social media. Het park heeft ervoor gekozen het dier te laten inslapen omdat ze al langer last had van ouderdomskwaaltjes zoals artrose.

"Het is verdrietig, maar het was ook een dier op leeftijd dus onvermijdelijk dat het een keer zou gebeuren", aldus de woordvoerder. Gemiddeld worden walrussen tussen de 16 en 30 jaar oud. Zij heeft samen met walrus Igor twee nakomelingen gehad waaronder Nikolai. Dit was de eerste walrus die geboren werd onder menselijke zorg in Europa. In het Dolfinarium zijn nu nog drie walrussen over.

Tekst gaat verder onder het Facebookbericht

Dieren in het Dolfinarium worden vaak ouder dan gemiddeld omdat hun gezondheid nauwkeurig in de gaten wordt gehouden en omdat ze worden gevoerd, aldus de woordvoerder. Zo is er ook een dolfijn van 52 jaar in het park, terwijl deze dieren in het wild gemiddeld niet ouder worden dan 30 jaar.

Olga was met haar 40 jaar de oudste walrus van Europa.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.