Terug

Volg Hart van Nederland

Voor het eerst pelikanenkuiken uit ei gekropen in Dierenpark Amersfoort

Voor het eerst pelikanenkuiken uit ei gekropen in Dierenpark Amersfoort

Dieren

3 apr 2023, 17:36

Een unicum in DierenPark Amersfoort, daar is voor het eerst een pelikanenkuiken uit een ei gekropen. Kroeskoppelpelikanen zijn sinds 2014 te vinden in het dierenpark en inmiddels zijn er enkele koppels, maar nog niet eerder kwam er een ei uit. Dierverzorger Willem Verdonck laat weten “Erg blij te zijn dat het jong uit het ei kwam”.

Vorig jaar hebben de dierenverzorgers van het park voor het eerst een ei gespot in het verblijf van de watervogels. Maar voor de pelikaan en de verzorgers was het ei helaas onbevrucht. "Dat gebeurt soms, zeker in de beginjaren wanneer de vogels minder ervaring hebben", legt Willem uit. In het voorjaar begint het broedseizoen voor de pelikanen. Meestal worden er twee tot vier eieren gelegd wanneer een koppel een nest bouwt. Na een broedperiode van ongeveer een maand komt het ei uit en na drie maanden leert het kuiken vliegen.

Ouders maken het goed

Ook al zijn de pelikanen in DierenPark Amersfoort voor het eerst ouders geworden doen ze het wel erg goed, laat Willem weten. "De kersverse ouders pakken de verzorgende rol perfect op".

Een aantal jaar geleden ontsnapte er een pelikaan uit Artis, deze werd uiteindelijk gered op het spoor bij Muiderpoort:

Beeld: DierenPark Amersfoort

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.