Terug

Volg Hart van Nederland

Vogelspotters rukken uit voor zeldzame zwaluw boven Friese Franeker

Dieren

23 mrt 2023, 16:58

Alsof er een heuse rock- of filmster in aantocht was, verzamelden tientallen fotografen uit het hele land zich donderdagochtend in het Friese Franeker. Ze kwamen echter niet af op een grote beroemdheid, maar op een zeldzame Alpengierzwaluw.

De zwaluw leeft normaal gesproken in Zuid-Europa en de Alpen en overwintert in Afrika. Dat de vogel zich nu dus boven het noorden van ons land laat zien is dus een unicum. Waarschijnlijk is de vogel met de wind meegevoerd en verdwaalt geraakt boven Nederland.

Razendsnel

Genoeg reden voor tientallen vogelaars uit alle windstreken van het land om bepakt met hun camera's en lenzen richting Franeker te trekken. Al is het geen koud kunstje om de zeldzame vogel vast te leggen op de gevoelige plaat, ontdekte ook onze correspondent ter plaatse. "De zwaluw is razendsnel en is ook snel weer uit beeld."

Het is uiteindelijk toch gelukt om de bijzonder vogel vast te leggen. De beelden zie je hieronder:

Zeldzame zwaluw gespot boven Friese Franeker
1:08
Zeldzame zwaluw gespot boven Friese Franeker

Beeld: Noormannnen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.