Terug

Volg Hart van Nederland

Weer duizenden kippen geruimd wegens vogelgriep in Barneveld, ook bij de buren

Weer duizenden kippen geruimd wegens vogelgriep in Barneveld, ook bij de buren

Dieren

24 apr 2022, 10:35

Op een bedrijf met kippen in Terschuur (gemeente Barneveld) is vogelgriep H5 vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden ongeveer 28.600 dieren geruimd. Dat meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

In een kilometer rondom het bedrijf ligt nog een bedrijf met pluimvee. Uit voorzorg worden ook hier de dieren gedood.

Ophokplicht

In de regio bevinden zich veel pluimveebedrijven. Binnen 3 kilometer liggen 23 andere pluimveebedrijven. Die worden gescreend door de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) en de komende twee weken intensief in de gaten gehouden op ziekteverschijnselen. Voor de 235 pluimveebedrijven in een zone van 10 kilometer geldt per direct een vervoersverbod.

Al maanden is er vogelgriep in ons land. Sinds oktober vorig jaar geldt daarom een ophokplicht voor vogels bij commerciële pluimveehouders. Veel landen in Europa hebben te maken met vogelgriep.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.