Terug

Volg Hart van Nederland

Vier jonge schaapjes gered van 'illegale' slachting Offerfeest

Dieren

11 aug 2019, 21:38

De politie heeft na een melding van NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) vier jonge schaapjes gered. De dieren stonden in een schuurtje te 'wachten' tot ze illegaal geslacht werden tijdens het Offerfeest, gered. De vier gelukkige rammen worden opgevangen bij Margarit Gerrits in de Nobele Hoeve. Op de Hoeve worden dieren opgevangen die een moeilijk leven hebben gehad. Midden in de nacht kreeg Margarit de melding dat er vier schaapjes waren gevonden in Eindhoven. "Ik wilde ze wel halen, maar ik heb geen trailer. Toen is er iemand uit een ander deel van het land met een trailer van Eindhoven naar Strijbeek gereden. De schaapjes zitten nu in een paardenstal en ontstressen een beetje." Lees ook: 'Verbod op ritueel slachten ingrijpende beperking vrijheid van godsdienst' De vier dieren mogen niet geslacht worden omdat ze niet geoormerkt of geregistreerd zijn. De eigenaar van de vier heeft ze vrijwillig afgestaan aan Comité Dierennoodhulp, die heeft ze opgehaald en naar de Hoeve bracht. Bestuursrechtelijk kan de man een boete thuis verwachten. Voor het eerst mogen van illegale slacht geredde offerdieren naar een opvang gebracht worden in plaats van dat ze vernietigd worden in het slachthuis.

'Lang en goed leven'

Toezichthouder NVWA ging eerder in gesprek met dierenwelzijnorganisaties, die aan de bel trokken over de gang van zaken rond deze dieren. Dierennoodhulp is blij dat het dit jaar anders afloopt voor de geredde dieren. "Ze krijgen zo de kans krijgen op een lang en goed leven op een adres waar ze nooit het risico meer lopen geslacht te worden." Het Offerfeest is zondag begonnen en duurt tot donderdag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.