Terug

Volg Hart van Nederland

Verwaarloosde kittens en ondervoede paarden: Stegeman confronteert dierenbeulen

Dieren

29 mei 2023, 13:21

Uitgemergelde honden, verwaarloosde kittens en ondervoede paarden. Daar zouden Raymond R. en Joyce L. verantwoordelijk voor zijn. In de laatste uitzending van het SBS-programma Undercover in Nederland zocht journalist Alberto Stegeman zondag uit hoe het zit. Kijkers spreken schande van het leed dat de dieren is aangedaan.

Een vrouw die in de aflevering te zien is, vertelt over twee katten van het stel die zij heeft opgevangen omdat ze er zo slecht aan toe waren. R. en L. zouden de katten ooit hebben meegenomen zonder ervoor te betalen. "De katten waren ernstig vermagerd, de vacht was vervilt en ze hadden wormenbuikjes. Ze hebben het niet goed gehad", vertelt ze.

De twee mishandelen niet alleen dieren, maar lichten ook mensen op. In de aflevering zien we slachtoffer Sophie van Dijk. Zij is eigenaresse van een manege in Biddinghuizen. R. en L. leaseden een paard en een pony van haar. Er werd alleen maar één maand betaald omdat ze zouden wachten op een erfenis. "Uiteindelijk was het allemaal één grote leugen", zegt Sophie.

Stegeman vertelt ook over paarden die vel over been gevonden zijn en verdunde honden. Hij confronteert Raymond R. en Joyce L. met al het dierenleed en de oplichting:

Raymond en Joyce zorgen voor EXTREEM VEEL DIERENLEED
17:10
Raymond en Joyce zorgen voor EXTREEM VEEL DIERENLEED

Kijkers reageren op Twitter geschokt op het dierenleed dat ze te zien krijgen. "Ik trek dat erg slecht", zegt een kijker. Een andere kijker noemt ze "harteloos".

Kort geding

Het was eerst nog maar de vraag of de laatste uitzending wel uitgezonden mocht worden. R. probeerde de uitzending namelijk tegen te houden met een kort geding. Stegeman heeft deze vrijdag uiteindelijk gewonnen.

In de Hart van Nederland-podcast TV-TALK praten we je iedere dag bij over de meest spraakmakende momenten van de tv-avond:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.