Terug

Volg Hart van Nederland

Van vreugde naar verdriet: de dramatische terugkeer van Jolanda's geliefde papegaaien

Dieren

22 jan 2024, 16:46

Na ruim 1,5 jaar van onzekerheid over de verblijfplaats van haar geliefde papegaaien Cherock en Twillicht heeft Jolanda Verheijen uit Rotterdam eindelijk goed nieuws ontvangen. Haar papegaaien zijn weer thuis. Maar het is niet alleen goed nieuws: tot Jolanda's verbazing zijn de twee vogels ernstig verwaarloosd.

Het begon allemaal in augustus 2022. Jolanda's roodstaartpapegaaien werden in beslag genomen door de politie, omdat ze werd beschuldigd van verwaarlozing en mishandeling. Jolanda was het daar niet mee eens en spande een rechtszaak aan. De beschuldigingen werden als ongegrond bevonden en de rechtbank oordeelde dat de papegaaien terug naar huis moesten.

Echter kwam Jolanda er al snel achter dat het probleem niet was opgelost. Bij het ophalen van haar gevleugelde vrienden ontdekte Jolanda tot haar grote verbazing dat de vogels waren verkocht.

Paniek alom, totdat stichting DierenLot contact opnam met Jolanda en meldde dat zij de dieren in hun bezit hadden. De stichting heeft de dieren inmiddels naar Jolanda gebracht. Het is echter onbekend waar de dieren al die tijd zijn geweest: de stichting had de dieren pas net.

'Het is om te huilen'

Jolanda was erg blij toen haar twee roodstaartpapegaaien eindelijk terug naar huis mochten, maar die vreugde ging al snel weg. "Ze zien er erg slecht uit, de dieren zijn helemaal verwaarloosd, het is om te huilen", vertelt Jolanda geëmotioneerd aan Hart van Nederland.

Zo zagen de roodstaartpapegaaien van Jolanda eruit toen ze bij haar woonden:

Volgens Jolanda is de vacht van de papegaaien helemaal gepluisd en lijken ze momenteel meer op piepkuikens dan op papegaaien. Bovendien ervaren de twee vogels volgens Jolanda aanzienlijke stress en lopen ze alleen maar rondjes.

De roodstaartpapegaai staat normaal bekend om zijn grijze veren en rode staart, maar Jolanda merkte op dat "de rode staart van de beestjes er nu zelfs af is, en het kan wel 15 jaar duren voordat deze staart weer terug groeit".

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Jolanda is dus ontevreden. Ze heeft na meerdere rechtszaken inmiddels recht op een schadevergoeding van 1500 euro. Ze wil een hogere schadevergoeding, omdat volgens haar de 1500 euro niet in verhouding staat tot de kosten van de zorg voor haar geliefde ‘kindjes’.

Daarom blijft ze doorgaan met juridische stappen totdat ze een hogere schadevergoeding ontvangt, sluit Jolanda af.

Waar de dieren de afgelopen 1,5 jaar zijn geweest en hoe ze - volgens Jolanda - verwaarloosd zijn geraakt, is onduidelijk. Volgens Jolanda is Stichting DierenLot in ieder geval niets te verwijten. Wie wel iets met de mogelijke verwaarlozing te maken heeft, is onduidelijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.