Terug

Volg Hart van Nederland

Ternauwernood gered: kat Gigi overleeft 11 dagen in schoorsteen

Dieren

12 mei 2023, 17:00

Het was katje boord voor Gigi. De kat zat opgesloten in de schoorsteen van een huis in Den Haag. Het arme dier was al elf dagen vermist, maar kon gelukkig gered worden door de dierenambulance. Volgens de dierenarts had het niet veel langer moeten duren.

Donderdagavond kreeg de dierenambulance een telefoontje dat er mogelijk een poes of kat opgesloten zat achter een dichtgemetselde schoorsteen. Toen ze poolshoogte kwamen nemen ontdekten ze Gigi, die kennelijk door een gat in het dak naar beneden is gevallen en vast kwam te zitten in de schoorsteen.

Het kostte meerdere reddingspogingen, maar uiteindelijk lukte door onder meer een camera in de schoorsteen te steken en vervolgens een gat in de muur te slaan. Dat laatste uiteraard na overleg met de bewoners van het pand aan de Haagse Laan van Nieuw Oost-Indië.

Zie hier hoe de reddingsactie precies in z'n werk ging en hoe Gigi reageerde toen zij eindelijk weer daglicht zag:

Kat na 11 dagen gered uit schoorsteen
1:33
Kat na 11 dagen gered uit schoorsteen

Na de reddingsactie is Gigi met spoed naar de dierenarts gebracht. Die heeft hem nagekeken.

Beeld: Regio15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.