Terug

Volg Hart van Nederland

Tamar (34) trekt maandenlang met kameel door Nederland: 'Hij was nog nooit op straat geweest'

Tamar (34) trekt maandenlang met kameel door Nederland: 'Hij was nog nooit op straat geweest'

Dieren

13 juli 2021, 21:36

Avonturier Tamar en haar kameel Einstein zitten niet bepaald stil: maar liefst drie maanden lang trekken ze samen door Nederland en logeren ze steeds weer op een andere plek. Woensdag bereiken Tamar en de tweebultige viervoeter de de eindstreep in Sittard en scheiden hun wegen.

De 34-jarige Tamar Valkenier verkocht zo’n zes jaar geleden haar huis en zegde haar baan als recherchepsycholoog bij de politie op om de wereld te verkennen. Ze noemt zichzelf dan ook een echte avonturier en schreef er zelfs een boek over: Fulltime Avonturier.

Hechte band tussen mens en dier

Ze zocht naar een opmerkelijke manier om haar boek te promoten en kwam uit bij kameel Einstein, waar ze een lange wandeltocht door Nederland mee begon. Maar dit ging niet zonder slag of stoot, vertelt ze aan Hart van Nederland.

"Ik heb Einstein eerst moeten trainen", legt de wandelaarster uit. "Hij was jong en nog nooit op straat geweest, maar je zag hem opgroeien en hij is echt een ander beest geworden." Volgens Tamar is er nu een hechte band tussen de twee ontstaan. "Het is een lief beest en enorm sociaal."

Tot ziens, maar geen vaarwel

De afgelopen drie maanden moesten Tamar en Einstein steeds weer een nieuwe slaapplek vinden. Afgelopen nacht verbleven ze bij Hans in het Limburgse Susteren, die een grote wei voor de kameel heeft. Tamar zelf sliep in een tentje. Hans vindt het erg speciaal dat een kameel bij hem kwam overnachten. "We zijn wel wat gewend, maar dit is wel heel uniek."

Woensdag eindigt de maandenlange wandeltocht van het opvallende duo in Sittard en nemen de twee afscheid van elkaar. Tamar vliegt naar namelijk IJsland en Einstein gaat naar een zorgboerderij met andere kamelen. Maar het vaarwel zal waarschijnlijk niet voor altijd zijn. "Wie weet ga ik volgend jaar wel weer met Einstein op pad", vertelt Tamar tot slot.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.