Terug

Volg Hart van Nederland

Steeds meer over voor huisdier: baasje organiseert 'afscheidsdiner' voor bejaarde hond Rex

Dieren

5 feb 2023, 23:26

Een hond of kat zien als een eigen kind of gezinslid is helemaal niet zo gek meer. We behandelen ons huisdier zelfs steeds vaker als mens dan dier. We kopen het beste voedsel, sluiten een verzekering af voor ze, werkelijk niets mag ze ontbreken. Dier-mens wetenschapper Maarten Reesink ziet een vermenselijking van huisdieren.

Je viervoeter in bed nemen of op de bank laten, want dat is toch gezellig en hij hoort toch bij het gezin? Er zijn veel baasjes die dit erg logisch vinden. Dierendeskundige Reesink legt uit dat dit te maken heeft met de vermenselijking van onze huisdieren. "We zien onze huisdieren steeds meer als familielid of zelfs als ons kind. Het voelt zo in elk geval".

Volgens de dierenkenner komt dit door meerdere zaken. "Dit komt door het feit dat we steeds meer kennis hebben van de dieren. We weten steeds meer wat er psychologisch omgaat in het dier en zien ook veel overeenkomsten met onszelf".

Welvaart

Daarbij komt ook dat we te maken hebben met meer welvaart en we meer geld en tijd te besteden hebben aan onze dieren. Vooral na de Tweede Wereldoorlog is deze verandering te zien. "In de tijd van de Grieken naar nu is er een hele grote sprong geweest. Eerst zagen mensen dieren als gebruiksvoorwerpen".

Hoe groot de liefde voor een dier kan zijn, zo groot kan het verdriet zijn bij het verlies van jouw huisdier. Hier kan Angelique Nieuwenpoort uit Rotterdam over meepraten. Haar 12,5 jaar oude labrador is bijna aan het eind van zijn leven en dat doet de Rotterdamse erg veel pijn.

Biefstuk als afscheid

Het hondje is al langere tijd ziek en vanwege ouderdom heeft Angelique besloten dan ook om te stoppen met de medicijnen en Rex op een natuurlijke manier te laten gaan. Nu het hondje nog vrolijk rondloopt heeft ze voor haar Rex een 'afscheidsdiner' georganiseerd tijdens een weekendje weg in Limburg. "We hebben dit weekend speciaal voor hem georganiseerd. Hierna gaan we afbouwen met medicijnen. Ik wilde namelijk nog heel graag met hem een laatste weekendje weg. Nu hij nog goed is door de medicijnen willen we hem zo herinneren', aldus baasje Angelique.

Het eervolle afscheid is niet zomaar een brokkenmaaltijd maar een heus diner voor de bejaarde hond. Het baasje van Rex vertelt de plannen blij maar met een verdrietige ondertoon. Ze zal haar hond ontzettend missen. "We hebben een diner geregeld en gaan met het gezin een biefstukje eten met Rex. Hij is ook gek op aankleden en trekken zijn trui aan, hij is gek op aankleden".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.