Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw raak: Hilversumse Serval ontsnapt, hulpdiensten urenlang op zoek

Dieren

17 apr 2022, 13:00

Opnieuw is er een Serval-kat ontsnapt binnen de gemeentegrenzen van Hilversum. Brandweer, politie en andere hulpverleners hebben er een hele kluif aan gehad om het dier weer te pakken te krijgen. Twee weken geleden was er ook al een soortgelijk dier ontsnapt in dezelfde gemeente.

Team Dog Search werd bij de meest recente zoekactie betrokken. In de buurt van de Heidelaan werd de katachtige uiteindelijk gespot en kon het worden ingesloten. Rond 23.00 uur kon de eigenaar haar weer mee naar huis nemen.

Serval als huisdier

Servals worden vaak gezien als gevaarlijke roofdieren, maar dat valt in de praktijk mee. De katachtigen halen meestal alleen uit als ze zich in het nauw gedreven voelen. Het is in Nederland (nog) niet verboden om een serval als huisdier te houden, maar Stichting AAP raadt het toch ten strengste af.

"De serval is een wild, niet gedomesticeerd roofdier en niet te vergelijken met een huiskat", waarschuwt de dierenorganisatie op haar website. Stichting AAP wijst daarbij op de vele ontsnappingen die de laatste jaren zijn geweest. "Dus om mens en dier tegen elkaar te beschermen moeten we de serval weghouden uit huishoudens."

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden in Hart van Nederland

Foto: Pixabay

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.