Terug

Volg Hart van Nederland

'Rouwen om dieren even zwaar als om mensen'

'Rouwen om dieren even zwaar als om mensen'

Dieren

11 juni 2017, 20:55

Over het verdriet na de dood van een huisdier wordt nogal eens lacherig gedaan. Maar het rouwen om een dier is vergelijkbaar met het rouwen om een medemens. Een week voor zijn twintigste verjaardag stierf Vilans rode kater Tim. Vilan en Tim waren bijna zeventien jaar samen geweest. Ze wist niet hoe ze zonder hem moest leven. Dus schreef ze er het boek Van Tim naar Bertje over. Een kleine autobiografie van rouwen en liefhebben. Psycholoog Nienke Endenburg erkent het enorme verdriet om huisdieren, zij ontvangt mensen in haar praktijk die zijn doorverwezen door hun dierenarts nadat een huisdier was overleden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.