Terug

Volg Hart van Nederland

Ree zet kledingwinkel op stelten: 'Ik zag de paniek in de ogen'

Dieren

10 mei 2023, 12:38

Het zou een rustige maandagmiddag worden bij kledingwinkel Van der Kam in Heerenveen, totdat een bijzondere klant naar binnen rende. Het was een verdwaalde ree die helemaal in paniek was. "Het was echt zielig", vertelt medewerker Astrid.

De winkel aan de Lindegracht was gewoon geopend, er waren klanten aanwezig en iedereen deed zijn of haar ding. Totdat de ree ineens naar binnen kwam. Astrid vertelt aan Hart van Nederland: "Het ging ineens supersnel. Toevallig liep ik aan de kant van de winkel waar hij binnenkwam. Een collega zag hem als eerste en dacht dat het een grote hond was." Haar collega schrok toen ze realiseerde dat het helemaal geen hond was. "Ze riep hard 'oeh!' en toen zag ik hem ook, hij schoot ineens voor mij langs."

Waar vandaan?

Het dier vlucht in paniek een paskamer in maar komt daar snel weer uit. "De vloer is glad en dus ging hij onderuit", zegt Astrid. Niet veel later weet de ree toch de weg naar buiten te vinden, al dan niet met wat hulp van het winkelpersoneel.

Astrid: "Je zet wel eens een kat of duif uit de winkel, maar een ree dat maak je niet mee." Ze had het erg te doen met het dier: "Het was echt heel zielig en ik vind het ook helemaal niet grappig. Ik kan alleen maar hopen dat 'ie in zijn natuurlijke habitat terug is gekeerd."

Op ree is vastgelegd op de beveiligingscamera in de winkel, bekijk het beeld hier:

Ree zet kledingwinkel op stelten: 'Ik zag de paniek in de ogen'
0:02
Ree zet kledingwinkel op stelten: 'Ik zag de paniek in de ogen'

Want waar kwam de ree nou ineens vandaan? "We denken uit een bosje verderop, maar dat is misschien wel een kilometer hier vandaan", stelt de medewerkster. Ze maakt zich zorgen over de leefomstandigheden van het dier, die misschien wel door toedoen van de mens in het geding zijn gekomen. "Triest dat het zover moest komen in dit land."

Bloed

Al met al een bijzondere gebeurtenis dus. Daar is Astrid het over eens. Ze denkt dat het met de ree wel goedkomt. "Het was in mijn beleving een gezonde jonge bok." En voor de winkel valt de schade gelukkig ook mee. "We hebben hier en daar wat bloed opgeruimd, maar verder is er niks stuk gegaan."

Beeld: Van der Kam

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.