Terug

Volg Hart van Nederland

Reddingsoperatie met trekker, brandweer en dierenarts: paard uit drijfzand gehaald

Dieren

4 mei 2023, 16:26

In Limburg is donderdagochtend een paard uit een benarde situatie gered. Het dier zat vast in het drijfzand in de Laurabossen bij Weert. Een voorbijganger die met zijn honden aan het wandelen was, zag dat het paard tot zijn middel vastzat. De man aarzelde geen moment en alarmeerde de hulpdiensten.

Het bleek nog een hele uitdaging om het dier te redden. Naast de brandweer werd ook de beheerder van het natuurgebied en een dierenarts gevraagd om te helpen. Uiteindelijk moest ook een boer op een trekker helpen om wat extra kracht te leveren, laat een videocorrespondent ter plaatse weten.

De brandweerlieden maakten een halster van touw voor het hoofd van het paard en deden een spanband en brandslang om het lichaam van het dier heen. Zo werd het paard uit het drijfzand getrokken:

Reddingsoperatie met tractor, brandweer en dierenarts: paard uit drijfzand gehaald
0:58
Reddingsoperatie met tractor, brandweer en dierenarts: paard uit drijfzand gehaald

Het paard was na de reddingsoperatie hartstikke uitgeput, maar na een paar minuten uitrusten liep het dier zonder verwondingen weer het bos in.

Beeld: Track88

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.