Terug

Volg Hart van Nederland

Luna, maar ook Döner en Android: deze namen gaven we onze katten in 2023

Luna, maar ook Döner en Android: deze namen gaven we onze katten in 2023

Dieren

30 jan 2024, 10:53

Heet jouw pluizige vriend toevallig Luna, Simba, of Nala? Nou, dan ben je niet de enige, want ook in 2023 hielden veel kattenbaasjes vast aan de bekende favorieten. Het onderzoek van huisdierenverzekeraar Figo onthulde vandaag de meest populaire kattennamen.

Opvallend is het gebrek aan originaliteit, aangezien de top 3-kattennamen onveranderd bleven. Slechts vier nieuwkomers wisten zich een plek te veroveren in de top 10: Lilly/Lily, Tommy/Tommie, Mimi en Loki. Tekenfilms blijven duidelijk een grote inspiratiebron, met The Lion King als voornaamste invloed.

-Luna 

-Simba 

-Nala 

-Lilly/Lily 

-Coco 

-Bella 

-Tommy/Tommie 

-Milo 

-Mimi 

-Loki

Diereneigenaren hebben steeds meer over voor hun huisdier(en). Zo stak Marjolein zich in de schulden om haar kat te redden:

Marjolijn zit in bijstand, maar moet 12.000 euro betalen voor operatie kat
2:02
Marjolijn zit in bijstand, maar moet 12.000 euro betalen voor operatie kat

Grappige kattennamen

Niet alle baasjes gaven hun kat het afgelopen jaar een traditionele naam. Ook grappige namen passeerden in 2023 de revue en vooral straattaal, etenswaren en woordgrappen waren hiervoor een inspiratiebron.

-Badr Harig

-Dushi 

-Niffo 

-Matcha 

-Döner 

-Android 

-Peuk 

-Stalin 

-Kontje 

-Lucifurr 

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.