Terug

Volg Hart van Nederland

Politie neemt 125 verwaarloosde cavia's in beslag in Hellendoorn

Politie neemt 125 verwaarloosde cavia's in beslag in Hellendoorn

Dieren

22 apr 2022, 16:56

De politie en de diereninspectie hebben donderdag 125 verwaarloosde cavia's aangetroffen in een loods in de gemeente Hellendoorn, meldt de politie vrijdag. De dieren zijn in beslag genomen, tegen de eigenaresse is proces-verbaal opgemaakt.

De 22-jarige eigenaresse is een zogenoemde recidivist. Ze werd al eerder als verdachte aangemerkt in verband met de overtreding van regels waarbij de gezondheid en het welzijn van dieren in het gedrang komen. De politie vermoedt dat ze bedrijfsmatig bezig is met het fokken en verkopen van de cavia's. Maar zij voldoet mogelijk niet aan de wettelijke eisen.

"Zo heeft ze onder andere geen vakbekwaamheidsdiploma, bezit ze geen UBN-nummer, voert ze geen gezondheidsprotocollen uit en voldoet ze niet aan de aanmeldingsplicht. Hierover zal ze nader gehoord worden", aldus de politie.

Zwaar vervuilde hokken

De cavia's verbleven in zwaar vervuilde hokken en hadden huid- en vachtproblemen. Op advies van een dierenarts zijn de beestjes in beslag genomen. Een woordvoerster van de politie licht toe dat in zulke gevallen een geschikte opvang voor dieren wordt gevonden waar goed voor ze gezorgd wordt, zoals bijvoorbeeld een asiel.

ANP

Beeld: Politie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.