Terug

Volg Hart van Nederland

Politie doet 'lugubere vondst': dassen gelokt met sla en daarna vermoord

Politie doet 'lugubere vondst': dassen gelokt met sla en daarna vermoord

Dieren

5 juli 2023, 16:38

De politie deed maandagmiddag een gruwelijke ontdekking in het Gelderse Loo. Op het strandje bij Looveer lagen twee dode dassen, die geen natuurlijke dood zijn gestorven maar waarschijnlijk gelokt en vermoord zijn.

Agenten kregen maandag een melding van een vondst van twee dode dieren. De melder dacht dat het om zeehonden of zeeleeuwen ging, maar nadat diegene een foto had gestuurd van de dieren, zag de politie dat het om twee dassen ging.

Er worden helaas wel vaker overleden dieren gevonden. Zo ook deze vos die is aangereden in Maastricht:

Vos overlijdt door aanrijding in Maastricht
0:55
Vos overlijdt door aanrijding in Maastricht

"Na aankomst op locatie werd duidelijk dat in beide kadavers een dodelijke wond was aangebracht", schrijft de politie Duiven op Facebook. "Naast het feit dat de dieren waarschijnlijk gelokt zijn met sla en andijvie is het aannemelijk dat er opzet in het spel is."

Strafbaar

"Afgezien dat dit een verachtelijke actie is, zijn dassen in Nederland een streng beschermde diersoort", schrijft de politie verder. Dit betekent dat het doden van dassen strafbaar is. "Het wordt gezien als stroperij en wie gepakt wordt, riskeert een hoge boete en/of werkstraf."

De politie hoopt dat het door het mooie weer de afgelopen dagen druk was op het strand en dat er iemand is die iets verdachts gezien heeft. De dieren zijn inmiddels opgehaald door de dierenpolitie.

Foto: politie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.