Terug

Volg Hart van Nederland

Poes Lagartha vecht voor herstel na ernstige verwondingen aan achterpoot

Poes Lagartha vecht voor herstel na ernstige verwondingen aan achterpoot

Dieren

23 feb 2023, 16:03

In het Brabantse dorpje Uden vecht een dapper poesje genaamd Lagartha voor haar herstel. Het diertje is vermoedelijk aangereden of heeft klem gezeten. Omdat medewerkers van de dierenambulance zagen dat ze zwaargewond was geraakt aan haar achterpoot hebben ze het diertje naar de dierenarts gebracht.

Dat schrijft Dierenambulance Hokazo op Facebook. Bij de dierenarts werd ontdekt dat twee tenen van de achterpoot van de poes zijn verbrijzeld en dat Lagartha al geruime tijd met deze verwondingen rondliep. Een flinke infectie bemoeilijkt momenteel een operatie. Aangezien er niet genoeg gezond weefsel is om te hechten en het dier op haar borstkas een groot abces heeft dat moet worden geopend en gereinigd.

'Vrolijk en knuffelig'

Met antibiotica, wondverzorging en pijnstilling wordt nu geprobeerd de infectie onder controle te krijgen. De hoop is dat de poes na de operatie slechts een paar tenen hoeft te missen in plaats van haar hele achterpoot. Volgens de dierenambulance hebben de verwondingen Lagartha veel pijn bezorgd en heeft ze veel zorg en aandacht nodig.

Ondanks alles blijft Lagartha vrolijk en knuffelig. Ze lijkt te weten dat de mensen om haar geven en wil graag bij hen zijn. "Het is hartverscheurend om haar zo te zien lijden, maar de verzorgers blijven vechten voor haar herstel. Het zal een lange tijd duren voordat ze weer helemaal gezond is, maar ze zijn vastbesloten om haar te helpen."

Lagertha

De poes is vernoemd naar de legendarische Noorse schildmaagd Lagertha, vanwege haar dapperheid en doorzettingsvermogen. "En dat is wat ze zal blijven, hoe moeilijk de reis ook is", schrijft de dierenambulance. "Lagartha zal blijven vechten en haar liefde en knuffels delen met de mensen die haar helpen herstellen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.