Terug

Volg Hart van Nederland

Piepende wezel bevrijd uit rattenval in Rijswijk

Dieren

24 mrt 2023, 23:03

Kinderen uit de gemeente Rijswijk vonden vrijdagmiddag iets heel bijzonders in een rattenval. Ze hoorden er een piepend geluid uit komen. Een uit de kluiten gewassen rat? Een zeldzame hermelijn? Uiteindelijk bleek het te gaan om een wezel.

In eerste instantie gingen de melders uit van een grote rat. Ter plaatse haalde de dierenambulance het diertje uit de rattenval en dachten ze aan een zeldzame hermelijn. Het dier werd zo snel mogelijk naar knaagdierenopvang Het Knagertje in Den Haag gebracht. Daar kwam de aap pas echt uit de mouw.

Jonge wezel

Het piepende beestje was namelijk geen rat of een hermelijn maar een jonge wezel. Dit is een beschermd diersoort in Nederland. "Het is ook lastig te zien, zelfs voor ons", vertelt een woordvoerder van de knaagdierenopvang aan Hart van Nederland.

Het was voor de hulpverleners niet makkelijk om het beestje na te kijken. De wezel is een roofdier en bijt graag. Uiteindelijk bleek dat het dier niet gewond was. "De wezel maakt het goed en wordt voor zijn of haar eigen veiligheid zo snel mogelijk vrijgelaten in de natuur."

Piepende wezel bevrijd uit rattenval in Rijswijk
0:35
Piepende wezel bevrijd uit rattenval in Rijswijk

Beeld: Regio15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.