Terug

Volg Hart van Nederland

Petitie tegen dreigende sluiting van hondenopvang in Purmerend

Dieren

15 nov 2023, 23:19

De hondenopvang Dogrun in Purmerend dreigt te moeten sluiten. De gemeente heeft een ander plan met het terrein waar de opvang zit. Tot grote frustratie van Bram Bonhof, eigenaar van Dogrun: "Ik doe dit werk nu al 30 jaar. Als ze besluiten om dit plan door te zetten verwoesten ze mijn levenswerk."

Het plan van de gemeente Purmerend; een weg, dwars door het bos waar de opvang momenteel zit. Bram snapt er helemaal niks van: "Ik kreeg deze plek 20 jaar geleden aangereikt omdat de gemeente niet meer wilde dat ik met zoveel honden door het bos liep."

Bram kreeg een vaste locatie, maar nu is dat ook niet meer zeker. "Ze willen door het bos een weg gaan aanleggen. Dat gaat dan ten koste van mijn opvang." Veel Purmerenders zijn het totaal niet eens met deze plannen, want 4200 mensen hebben de petitie ondertekend.

Belangen afwegen

Wethouder Pascal Verkroost stond namens de gemeente de klagers te woord. "Het laat zien wat mensen belangrijk vinden. Dat is als bestuur belangrijk om mee te nemen. Tegelijkertijd zijn er mensen die graag willen wonen, of juist groen willen behouden. Al die belangen wegen we tegen elkaar af."

De gemeente hakt de knoop volgend jaar door.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.