Terug

Volg Hart van Nederland

Papegaai Pino vliegt weg, familie looft 5.500 euro uit: 'Alles om haar terug te krijgen'

Dieren

17 aug 2023, 21:49

De familie Pelzer uit Heerlen zorgde zeventien jaar lang voor hun papegaai Pino, totdat zij er afgelopen vrijdag plots zelf vandoor vloog. En tot overmaat van ramp is het gezin niet eens thuis, maar op vakantie in Roggel. De familie is ten einde raad en loont een megabedrag van 5.500 euro uit voor de vinder van de Pino.

Het gebeurde op de laatste dag van hun vakantie. "Toen we weg wilden rijden, stopten we Pino in een reiskooi. We deden de kofferbak dicht, het deurtje van de kooi springt open en ze vliegt zo de auto uit", vertelt Kim Pelzer aan Hart van Nederland.

Ze missen Pino ontzettend. "Ik zou alles wegdoen, behalve m'n gezin natuurlijk, om die vogel terug te krijgen. "Het is een ondeugende, sociale vogel. Heel gezellig. Ze doet alles met ons, ze eet met ons, ze gaat mee op vakantie al jaren. Tot afgelopen vrijdag."

Net kindjes

De familie begint meteen hem te roepen als Pino op de vlucht slaat. "Maar het was zoeken naar een speld in een hooiberg." Ondanks dat het beestje al een week weg is, hebben ze nog hoop. "Negen van de tien papegaaien die wegvliegen, komen terug."

De familie wilde in eerste instantie vijfhonderd euro geven aan Pino's vinder, maar een goede vriend legde daar nog eens vijfduizend euro bij op. "Ze komt uit hetzelfde nestje als mijn vogel", zegt Dave Geurts, goede vriend van de familie. "Dus Het raakt me wel. Het zijn net kindjes voor je."

Hij wist dat het gezin meer hulp nodig had om de vogel te vinden. "In je eentje ga je dat niet redden. Als je er een bedrag opgooit, zijn er meer ogen en gaat het vlotter. Dan heb je meer kans dat je het beestje terug kan vinden."

"Het is een enorm bedrag voor een vogel", geeft Kim toe. "Je kan er twee papegaaien van kopen, grof gezegd. Maar ik wil mijn eigen vogel terug. Ik wil geen andere." De kinderen van Kim, zestien en acht jaar oud, kennen geen leven zonder Pino. "En het is zo akelig stil nu."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.