Terug

Volg Hart van Nederland

Ouwehands moet giraffe en mandril laten inslapen

Ouwehands moet giraffe en mandril laten inslapen

Dieren

25 aug 2023, 17:04

Ouwehands Dierenpark in Rhenen heeft afscheid moeten nemen van een mandril en een giraffe. De mandril was al 29 jaar oud en de giraffe woonde vijftien jaar in de dierentuin. Een dierenarts heeft beide dieren laten inslapen omdat ze te veel pijn hadden, maakt de dierentuin op Facebook bekend.

Mandril Valentino kon deze week ineens bijna niet meer lopen en zonderde zich af van de groep. Het was al bekend dat de aap artrose in de ruggenwervels had. Het dier had volgens de verzorgers zichtbaar pijn en pijnstillers hielpen niet genoeg. Giraffe Zeus ging steeds slechter lopen en had hoefproblemen. Ook deze dierentuinbewoner ging hard achteruit omdat de pijnmedicatie niet meer werkte.

In het wild zouden deze dieren het veel minder lang volgehouden hebben, aldus de dierentuin. Ze kunnen dan hun groep niet bijhouden, krijgen niet genoeg eten en vallen snel ten prooi aan een roofdier.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.