Terug

Volg Hart van Nederland

Oudste chimpansee (56) DierenPark Amersfoort overleden

Dieren

28 apr 2023, 13:46

Sjors, de oudste chimpansee van DierenPark Amersfoort, is overleden. Het 56-jarige vrouwtje had door artrose "steeds meer moeite" met bewegen, waardoor ze minder goed kon klimmen en veel op de grond lag. Het dierenpark heeft daarom besloten Sjors in te laten slapen.

Het dierenpark meldt dat 56 een heel mooie leeftijd is voor een chimpansee.

Moeilijke beslissing

Sjors werd al langere tijd goed in de gaten gehouden vanwege haar hoge leeftijd. Uiteindelijk hielp de pijnstilling die ze kreeg niet meer voldoende. "Helaas was er geen uitzicht op herstel, vandaar dat we tot deze moeilijke beslissing zijn gekomen."

Sjors heeft voor zeven nakomelingen gezorgd. De apengroep heeft afscheid genomen van haar en beseft volgens het dierenpark dat ze er niet meer is. "Elke chimpansee rouwt op zijn of haar eigen manier. We geven de chimpansees en de dierverzorgers de ruimte en tijd om te rouwen."

In Dierenrijk, in het Brabantse Mierlo, is in februari nog een West-Afrikaanse chimpansee geboren. Bekijk de schattige beelden hieronder:

Bekijk hier de pasgeboren chimpansee in Dierenrijk
0:24
Bekijk hier de pasgeboren chimpansee in Dierenrijk

ANP

Beeld: Dierenpark Amersfoort

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.