Terug

Volg Hart van Nederland

Ontsnapte hond raast kilometers lang kriskras over snelweg

Dieren

24 jan 2024, 16:12

Een hond die woensdagochtend uit een woning was ontsnapt, heeft een hachelend avontuur achter de rug. De viervoeter rende kilometers lang tegen het verkeer in op de snelweg A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. Wonder boven wonder is het dier niet aangereden.

Meerdere hulpdiensten en ook Rijkswaterstaat kwamen ter plaatse om de hond te vangen, en dat was nog een flinke kluif. Pas na een half uur rende de hond de snelweg af en verdween hij in een naastgelegen woonwijk. Voor zover bekend raakte het dier niet gewond.

Snelweg dicht

Vanwege de loslopende hond en de verwoede pogingen van de hulpdiensten om de Mechelse herder te pakken te krijgen, was de A16 tijdelijk in beide richtingen dicht.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.