Terug

Volg Hart van Nederland

Ongenode gast verstoort verjaardagsfeestje: slang van 2 meter duikt op in barbecue

Ongenode gast verstoort verjaardagsfeestje: slang van 2 meter duikt op in barbecue

Dieren

22 mei 2023, 13:26

Het was even schrikken voor een gezin in Zeddam: afgelopen zondag werd een verjaardagsfeestje ruw verstoord door een bijzondere gast. Uit de struiken in de tuin kwam namelijk een grijze rattenslang van maar liefst 2 meter (!) tevoorschijn.

Het ene moment zit je lekker in de zon een verjaardag te vieren, het andere moment probeer je een uitheemse slang in een emmer te krijgen, terwijl je een stel nieuwsgierige kinderen op afstand probeert houden.

Herkenbaar? Voor Melanie Hollman in ieder geval wel, vertelt ze in De Gelderlander. "Hij was echt heel groot. In ieder geval niet eentje die je in het bos kunt tegenkomen”, zegt ze tegen de krant.

Barbecue

Het lukte de aanwezigen van het feestje alleen niet om de slang in de betreffende emmer te krijgen. De grijze rattenslang kronkelde naar de tuin van de buren, waar hij zich in de barbecue verschanste. Hierop besloot Melanie de dierenambulance te bellen.

Ook de dierenambulance stond even te kijken. "Onze collega's vonden het spannend. Het komt niet vaak voor dat wij een melding krijgen van een slang", schrijft Dierenambulance Gelderland Oost op Facebook. Ondanks de spanningen hebben ze het reptiel gelukkig wel weten te vangen.

De grijze rattenslang is uitheems en daarom verblijft het reptiel nu in een opvang. De dierenambulance is nog op zoek naar de eigenaar.

Beeld: Dierenambulance Gelderland Oost

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.