Terug

Volg Hart van Nederland

Ongebruikelijke herfstwarmte funest voor sledehonden: ‘Oververhitting dreigt’

Dieren

26 okt 2019, 16:31

Het was zaterdag een prachtige herfstdag. Met zo'n 19 graden en een stralend zonnetje stroomden veel terrasjes nog een laatste keer vol. Maar niet iedereen was blij met de herfstzon. Bij het grootste sledehondenevenement van de Benelux in Veldhoven hadden ze het graag een paar graden koeler gezien. Het evenement in Veldhoven is een van de laatste voordat de racers de sneeuw ingaan. Vanwege de warmte neemt organisator Stefan Donker maatregelen. “We starten een half uur eerder om de echte warmte rond 14:00 voor te zijn.” Ook zullen de deelnemers sneller achter elkaar starten om eerder klaar te zijn.

Bek en de poten van sledehonden

Het vervroegen van de wedstrijden is gedaan om de honden tegen zichzelf te beschermen, zegt Stefan Donker. ''Honden kunnen niet zweten en moeten hun warmte kwijtraken via hun poten en bek. Als ze niet op tijd stoppen, dreigen ze te verkrampen door oververhitting.'' In Veldhoven zijn dit weekend bij de wedstrijden ruim duizend honden van de partij. Het deelnemersveld komt grotendeels uit West-Europa, maar ook Scandinavië is vertegenwoordigd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.