Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse Kermisbond verbaasd over oproep tot verbod op draaimolenpaarden

Dieren

11 feb 2024, 16:00

De Nederlandse Kermisbond (NKB) zegt met verbazing te hebben kennisgenomen van het voorstel van dierenrechtenorganisatie PETA om beelden van paarden en andere dieren uit draaimolens te weren. Volgens de brancheorganisatie is het draaimolenpaard "het symbool van de kermis" en heeft het niets te maken met dierenleed of dierenmishandeling.

"De NKB bestrijdt dat kinderen aanstoot nemen aan kermispaarden of zouden aanleren dat dieren ter vermaak zijn", laat de bond zondag in een verklaring weten.

PETA kwam donderdag in de Verenigde Staten met het voorstel om Amerikaanse draaimolens voortaan te voorzien van bijvoorbeeld autootjes en ruimteschepen in plaats van paarden en andere dieren. "Carrousels met een dierenthema vieren onbedoeld de uitbuiting van bewuste wezens", stelde de internationale dierenrechtenorganisatie.

'Geen onzinnige oproep'

De Nederlandse tak van PETA liet weten de oproep te onderschrijven. "Door dieren op deze manier voor te stellen, wordt onze kijk op hen beïnvloed en wordt de schadelijke boodschap verspreid dat dieren er voor ons zijn om uitgebuit te worden", aldus PETA Nederland op X.

In reacties op kritiek op het voorstel benadrukte de Nederlandse organisatie dierenleed op alle vlakken te bestrijden en daar "dag in, dag uit" aandacht voor te vragen. "Het is geen onzinnige oproep", stelde de organisatie verder over het Amerikaanse plan. "Kinderen leren door wat ze om zich heen zien."

Volgens de NKB zijn de beelden op kermisattracties niet te vergelijken met de werkelijkheid. "Ze geven niemand de suggestie dat dit tot misbruik kan leiden."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.