Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse gorilla verscheurt aapje voor ogen van bezoekers

Nederlandse gorilla verscheurt aapje voor ogen van bezoekers

Dieren

14 apr 2022, 23:17

In het Belgische dierenpark Pairi Daiza rouwen verzorgers en bezoekers om de dood van aapje Fito. Die werd voor de ogen van bezoekers gedood door een net uit Nederland verhuisde gorilla, schrijft De Telegraaf. "Je zag meteen dat de gorilla schrok van zijn eigen reactie. Maar het was te laat."

Fito was een aap van nog geen meter groot, maar hij schepte er plezier in om gorilla’s van meer dan 100 kilo, waarmee hij samenleefde, uit te dagen en weg te jagen. Dit spelletje speelde het aapje al jaren. Soms deed hij alsof hij aanviel om een reactie uit te lokken. Meestal gebeurde er niets, maar vandaag bleek alles anders te zijn. "Altijd hebben ze hem genegeerd. Gorilla’s zijn heel zachtaardige dieren”, zegt zoölogisch directeur Tim Bouts van Pairi Daiza in het Belgische Brugelette. "Ze zouden nooit uit zichzelf aanvallen. Maar deze ene keer heeft de gorilla zich verdedigd."

Gorilla's en kuifmangabey's uit elkaar gehaald

Bezoekers die vorige week in het dierenpark waren, konden zien hoe de 14-jarige gorilla Nasibu de kleine kuifmangabey vastgrijpt en bijt. Tim: "Op de bewakingscamera konden we achteraf zien hoe hij er zelf van schrikt. Hij liet hem onmiddellijk los en liep weg. Het heeft maar enkele seconden geduurd, maar het was voldoende.”

Fito overleed aan zijn verwondingen. Vrijwel direct haalde het dierenpark de gorilla’s en de kuifmangabey’s uit elkaar. Jarenlang leefden de beesten samen. Gorilla Nasibu deelde nog maar enkele dagen een verblijf met de kleinere apensoort. Vorige maand is hij overgekomen van de Rotterdamse dierentuin Blijdorp.

Foto is slechts ter illustratie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.