Terug

Volg Hart van Nederland

Moedergiraffe overleden tijdens bevalling in dierenpark Emmen

Dieren

25 mei 2023, 13:30

In dierenpark WILDLANDS in Emmen is woensdagmiddag een giraffe overleden tijdens haar bevalling. Dit werd veroorzaakt doordat het veulen verkeerd in haar buik lag.

De giraffe kreeg hulp van de dierenarts nadat ze op dinsdag niet zelfstandig bleek te kunnen bevallen, meldt de dierentuin. Het vijfde jong van de giraffe lag met een teruggeslagen nek in de baarmoeder waardoor een normale bevalling niet mogelijk was. De moedergiraffe moest daarom geheel onder narcose waarbij ze overleed. Het veulen was al eerder overleden in haar buik.

Een algehele narcose is voor giraffen altijd een groot risico vanwege hun nek en de bijbehorende ingewikkelde bloedsomloop, zegt het dierenpark.

Beeld: Pixabay, ter illustratie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.