Terug

Volg Hart van Nederland

Meest succesvolle Europese luiaardkoppel krijgt wéér baby: nummer 11 geboren in Amersfoort

Dieren

29 juni 2023, 19:43

Babynieuws in Dierenpark Amersfoort. Daar heeft luiaardkoppel Quasimodo en Amaka weer een baby gekregen. Weer? Ja, het is maar liefst de elfde baby van het stel, dat zich het meest succesvolle luiaardkoppel van Europa mag noemen.

Het luiaardjong is geboren in het nachtdierenverblijf van het dierenpark. "Amaka is een ervaren moeder, zij en haar jongste telg maken het uitstekend", vertelt dierverzorger Christel. Het is nog onduidelijk of Amaka een dochter of zoon heeft gekregen. Luiaards worden namelijk ondersteboven geboren en daarna klimt de pasgeboren luiaard direct op de buik van de moeder. Na een paar maanden gaat de luiaard pas op onderzoek uit. Christel: "Pas dan nemen we een haartje af en sturen dit op voor dna-onderzoek. Aan de hand van dit haartje stellen we het geslacht vast."

Amaka en haar jong wonen samen met luiaard Clyde. Quasimodo is namelijk onlangs overleden vanwege leverfalen. "Wie weet vormen Clyde en Amaka in de toekomst ook een succesvol koppel", zegt Christel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.