Terug

Volg Hart van Nederland

Grote dag voor leeuwenwelpjes DierenPark Amersfoort: eerste stapjes buiten én ontmoeting met papa

Dieren

29 dec 2020, 15:04

De twee leeuwenwelpjes die een paar weken geleden geboren werden in DierenPark Amersfoort, mochten dinsdag hun eerste stapjes zetten in het buitenverblijf. Daar ontmoetten ze ook hun vader Ramzes en tante Zaila voor het eerst in levenden lijve. Alles was liefde binnen de leeuwenfamilie, vertelt dierverzorger Marc Belt. Ze zijn eerder al op afstand aan elkaar voorgesteld, dus ze kenden elkaar al een beetje. "Vooral Zaila en de welpen zoeken elkaar flink op. Goed om te zien is dat vader Ramzes heel rustig is en de kleintjes lekker hun gang laat gaan." Lees ook: Leeuwtjes geboren in DierenPark Amersfoort

Onderzoek

Maar ook het binnenverblijf krijgt de goedkeuring van de welpjes. "Met grote nieuwsgierigheid onderzoeken zij hun omgeving en daarbij wordt geen kei, bosje of heuveltje overgeslagen." Het dierenpark is nu gesloten vanwege de lockdown, maar de hoop is dat bezoekers de welpjes vanaf 20 januari 'live' kunnen bewonderen. Beeld: DierenPark Amersfoort [gallery ids="1231257,1231255,1231253,1231254,1231256,1231258"]

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.