Terug

Volg Hart van Nederland

Brandweer probeert koeien te redden uit moeras Doesburg

Brandweer probeert koeien te redden uit moeras Doesburg

Dieren

24 mei 2020, 11:57

De brandweer in het Gelderse Doesburg probeert zondagochtend meerdere koeien te redden. De dieren zijn in een moeras terechtgekomen. De koeien in nood werden zondagochtend opgemerkt nadat oplettende bewoners van een woonboot de boer hadden gewaarschuwd. Ze hadden een loslopende koe over de dijk langs de Oude IJssel zien lopen. Toen de boer ging kijken, zag hij dat het weiland waarin hij zaterdag zijn koeien had gezet bijna helemaal leeg was. Al snel bleek dat er negen koeien in een nabijgelegen moeras waren beland. Ze zijn hoogdrachtig en konden niet zelf meer op het droge komen. Rond 8.45 uur werd de brandweer opgeroepen, die snel een reddingsactie begon. Onder meer met een kraan wordt geprobeerd om de dieren uit hun benarde positie te redden. Inmiddels zijn de eerste koeien uit het moeras getakeld. Een woordvoerder van de brandweer verwacht dat ze nog wel even mee bezig zijn. "Er is net ook om wat extra handjes gevraagd." De koeien zijn niet gewond geraakt, maar de boer houdt ze voorlopig wel maar even op stal. Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.