Terug

Volg Hart van Nederland

Klopjacht op serval Lareina die al week vermist wordt in Hilversum

Dieren

5 apr 2022, 11:05

Al een week wordt serval Lareina uit Hilversum vermist. De grote katachtige ontsnapte op vorige week dinsdag en is sindsdien spoorloos. Haar baasje Kevin vertelt aan Hart van Nederland dat het dier al wel is gespot, maar het nog niet is gelukt om haar te vangen.

Servals worden vaak gezien als gevaarlijke roofdieren, maar dat valt in de praktijk vaak mee. De katachtigen halen vaak alleen uit als ze zich in het nauw gedreven voelen. Het is in Nederland (nog) niet verboden om een serval als huisdier te houden, maar Stichting AAP raadt het toch ten strengste af.

"De serval is een wild, niet gedomesticeerd roofdier en niet te vergelijken met een huiskat", waarschuwt de dierenorganisatie op haar website. Stichting AAP wijst daarbij op de vele ontsnappingen die de laatste jaren zijn geweest. "Dus om mens en dier tegen elkaar te beschermen moeten we de serval weghouden uit huishoudens."

'Serval niet zelf vangen'

Ook Lareina's baasje Kevin adviseert mensen die zijn dier zien lopen om haar niet zelf proberen te vangen. "Ze moeten mij direct bellen, in de buurt blijven en haar in de gaten houden", roept hij op. De Hilversummer staat naar eigen zeggen paraat en kan binnen tien minuten komen.

Lareina is bruin/zwart gestreept/gevlekt en wit onder de neus, op de borst en buik. Ze is 29 maart ontsnapt in de omgeving van de Geuzenweg. Het zou niet de eerste keer zijn dat de serval de benen neemt: de katachtige ging er eerder ook al een keer vandoor en werd toen aan de andere kant van Hilversum teruggevonden.

serval

serval

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden in Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.