Terug

Volg Hart van Nederland

Kat Lex kwam helemaal roze thuis, baasje Shira woedend: 'Wie heeft dit gedaan?'

Kat Lex kwam helemaal roze thuis, baasje Shira woedend: 'Wie heeft dit gedaan?'

Dieren

9 juni 2023, 13:48

De Groningse Shira moest donderdagmiddag even met haar ogen knipperen toen ze haar kater Lex (2) zag binnenlopen. De normaal zwartwitte kater was helemaal ondergespoten met roze verf. Om het nog erger te maken zijn ook de snorharen van de kat afgeknipt. Shira wil weten wie de laffe mishandling op zijn geweten heeft.

Shira was donderdag bij haar stiefmoeder, het baasje van Lex, toen het diertje verzwakt kwam binnenlopen. "We moesten naar de eindafsluiting van de school van mijn broertje. Ineens kwam de kat helemaal roze geverfd thuis. Toen dachten we: misschien is het een soort van haarverf. Maar hoe dichterbij we kwamen, hoe erger het stonk. Het bleek dat het lakverf was", vertelt ze aan Hart van Nederland.

'Het zat in zijn vacht, neus en ogen'

Het eerste wat ze probeerden was de kat met natte doekjes schoon te maken en met zeepsop de verf eraf te halen. Dat lukte niet, "dus hebben we gelijk de dierenarts gebeld om te weten hoe het verder moest."

Dat het menens was, werd na een snelle controle wel duidelijk. De verf zat niet alleen in de vacht, maar ook in zijn ogen en oren van de kat. "Op dat moment schrokken we heel erg, wie doet er nou zoiets", vraagt Shira zich hardop af. Omdat het diertje mogelijk ook verf heeft binnengekregen, besloten ze om direct naar de dierenarts te gaan.

Onder narcose

De dierenarts wist niet wat hij zag. Om het diertje goed te kunnen helpen werd Lex onder narcose gebracht. Het enige middel dat enigszins hielp was handdesinfectie. "En als dat middel niet had gewerkt, hadden we 'm kaal moeten scheren", vertelt Shira verder. Na de schoonmaakbeurt moest Lex ook nog aan het infuus, "zo erg verzwakt was hij."

Kat Lex is nu weer helemaal schoon maar hij is nog steeds niet helemaal zichzelf. "Hij loopt wel rond, maar hij is wel wat wiebelig en rustiger dan normaal", zegt Shira ongerust.

Dierenmishandeling

Shira en haar stiefmoeder denken dat de kat hardhandig is mishandeld. "Lex heeft een halsbandje om en eerder zat hij goed vast in het derde gaatje. Toen hij onder geverfd terug kwam, zat het bandje in het allerlaatste gaatje." Ook is er een duidelijk handafdruk te zien op de rug van de kat.

Om erachter te komen wie dit om zijn geweten heeft, deelde Shira een bericht op social media. Binnen een dag is haar oproep al meer dan 2.300 keer gedeeld. Ook gaat ze aangifte doen van dierenmishandeling. "We hebben ook een paar tips gekregen."

Ook in Lelystad zou een kattenhater actief zijn. In korte tijd zijn daar twintig katten verdronken:

Een mysterie in Lelystad: zeventien katten verdronken
2:02
Een mysterie in Lelystad: zeventien katten verdronken

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.