Terug

Volg Hart van Nederland

Kaapse buffel Pierre en zwarte paardantilope Luuk geboren in Beekse Bergen

Dieren

30 dec 2020, 11:43

In Safaripark Beekse Bergen zijn niet één, maar twee bijzondere dieren geboren. De Kaapse buffelpopulatie daar werd verrijkt met de komst van kalf Pierre en de zwarte paardantilopen verwelkomen kleine Luuk. Het safaripark in Hilvarenbeek is de enige plek in Nederland waar deze twee diersoorten te zien zijn.

Big five

De Kaapse buffel, ook wel kafferbuffel genoemd, heeft enorme hoorns en is een van de gevaarlijkste dieren van Afrika. Ze behoren samen met de leeuw, het luipaard, de neushoorn en de olifant tot 'de big five'. Ook de zwarte paardantilopen zijn te herkennen aan hun enorme hoorns van wel 150 centimeter lang. Die hoorns zijn zeer in trek bij stropers en daarom is hun populatie in Zuid-Afrika in gevaar. Beeld: Beekse Bergen/Mariska Vermij - van Dijk.  [gallery ids="1231363,1231361"]

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.