Terug

Volg Hart van Nederland

Jong katje van Roselie (14) overleden na beschieting: 'Hij kroop maar een beetje rond'

Jong katje van Roselie (14) overleden na beschieting: 'Hij kroop maar een beetje rond'

Dieren

8 juni 2023, 22:33

Hij was nog maar 1 jaar oud, maar katje Bo werd helaas het slachtoffer van fatale dierenmishandeling. In zijn lijfje kwam een kogel terecht, waardoor hij moest worden ingeslapen. Het baasje van Bo, de 14-jarige Roselie ter Borg, was in shock toen ze hoorde wat haar katje was overkomen. "Waarom? Het beestje had nog zo lang mee kunnen gaan."

In gesprek met Hart van Nederland vertelt Roselie uit het Friese Oosterwolde wat er vorige week woensdag is gebeurd. "Bo komt heel graag in het park. Toen ze na twee dagen nog steeds niet thuis was geweest, begonnen we ons zorgen te maken", zegt ze. Op de derde dag kregen ze een telefoontje van de dierenambulance. Bo was gevonden in de greppel.

Verlamd

"Medewerkers van de gemeente zagen hem half verlamd in de greppel liggen. Toen is hij naar de dierenarts gebracht. Die heeft een scan gemaakt en daaruit bleek dat hij een kogel in z'n rug had", zegt Roselie. "Dat was een erge schok. Hij kroop maar een beetje rond in de kooi."

Uiteindelijk is Bo naar een specialist gebracht die hem zou kunnen opereren. "De dokter had hem toen onderzocht. Het bleek dat hij niet meer zelfstandig kon poepen en plassen. Daarnaast zou hij misschien botsplinters hebben, maar daarvoor moest een CT-scan worden gemaakt." Helaas was Bo daar te zwak voor, omdat bleek dat hij een dwarslaesie had.

Kattenhater?

"Toen moest hij worden ingeslapen. Het ging allemaal heel snel", zegt Roselie. Ze heeft geen idee hoe de kogel in de rug van het katje terecht is gekomen. "We denken dat een kattenhater het heeft gedaan. Het is heel gevaarlijk, want er spelen ook kinderen in dat park." Roselie hoopt dat er mensen zijn die meer weten. De familie heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Ook in Lelystad zou een kattenhater actief zijn. In korte tijd zijn daar twintig katten verdronken:

Een mysterie in Lelystad: zeventien katten verdronken
2:02
Een mysterie in Lelystad: zeventien katten verdronken

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.