Terug

Volg Hart van Nederland

Hond Daisy gedumpt door automobilist, zoektocht leidt naar verwarde eigenaar

Hond Daisy gedumpt door automobilist, zoektocht leidt naar verwarde eigenaar

Dieren

29 sep 2022, 10:44

Het hondje Daisy werd dinsdagavond gedumpt door een automobilist, die er daarna snel vandoor ging. Maar omdat het huisdier was gechipt, kon de eigenaar snel worden achterhaald.

Een fietser zag hoe het hondje uit een groene auto werd gezet, tussen het Noord-Brabantse Velp en Keent, ten oosten van Oss. Een automobiliste stopte en heeft de viervoeter meegenomen naar de dierenarts in het nabijgelegen Berghem. Het dier was niet gewond.

Tot grote verbazing van de arts en de opgetrommelde dierenambulance bleek het hondje te zijn gechipt. Ze bleek Daisy te heten, en ook het volledige adres en telefoonnummer van de eigenaar waren uit te lezen.

Vrijheid geven

Omdat er inmiddels meerdere getuigen waren van de dumping door de automobilist, inclusief kenteken en kleur van diens wagen, besloot de dierenambulance om de politie in te schakelen. Gezamenlijk gingen ze naar de woning waar Daisy stond geregistreerd.

Ter plekke stond een groene auto op de stoep, gelijk aan het signalement. De bewoner was thuis, maar maakte een verwarde indruk. Hij zou hebben verklaard dat hij Daisy 'de vrijheid wilde geven', en dat hij niet meer voor haar kon zorgen.

Het hondje is in beslag genomen, en overgebracht naar de noodopvang.

Beeld: Dierenambulance Brabant Noord-Oost

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.